Uncategorized

Gladheid ontstaan door vorst of regen. Welke oplossingen zijn er?

Praktijkvoorbeeld van Antislipmat R13 Granulaat in kleur antraciet, koude en gladde omgeving met sneeuw

Gladheid ontstaan door vorst, regen of slecht onderhoud

Tegels, paden en hout bij de voordeur of in de achtertuin kunnen behoorlijk glad worden door regen, nachtvorst en slecht onderhoud (met mos en algvorming tot gevolg). Hetzelfde geldt voor vlonders, bruggen, veranda’s en andere houten ondergronden. De ontstane gladheid kan nare gevolgen veroorzaken. Niets is zo vervelend als uitglijden op een glad oppervlak. Het kan leiden tot pijnlijke blessures en zelfs ernstige botbreuken. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om deze gevaren te voorkomen. Welke dit zijn lees je hieronder. Telkens ongerust een blik werpen op Buienradar of Weer.nl zal hierna niet meer nodig zijn.

Granulaat matten en vlonderstrips om gladheid tegen te gaan

Er zijn verschillende manieren om een ondergrond in de buitenlucht veiliger te maken. Twee van de meest effectieve oplossingen zijn het gebruik van antislip R13 granulaat matten en vlonderstrips.

Deze antislipproducten bieden een veilige grip, zelfs in natte en ijzige omstandigheden. Ze zijn ontworpen met speciale korrels die zorgen voor extra wrijving tussen uw schoenen of voeten en het oppervlak waarop u zich bevindt. Dit vermindert aanzienlijk het risico op uitglijden.

Wanneer het gaat om tegels en paden bij de voordeur, zijn antislip R13 granulaat matten een uitstekende keuze. Deze matten zijn gemaakt van duurzaam rubber met ingebedde korrels die zorgen voor een stevige grip. Ze kunnen eenvoudig worden geplaatst op elk vlak oppervlak, zoals betonnen tegels of natuursteen.

Voor houten ondergronden zoals vlonders, bruggen en veranda’s, zijn er speciale antislip vlonderstrips verkrijgbaar. Deze strips hebben een vergelijkbare werking als de R13 granulaat matten, maar zijn speciaal ontworpen voor gebruik op hout. Ze kunnen gemakkelijk worden bevestigd met schroeven, zelfs in de meest uitdagende weersomstandigheden.

De voordelen van granulaat matten en vlonderstrips

Het gebruik van antislip R13 granulaat matten en vlonderstrips heeft vele voordelen. Ten eerste vermindert het aanzienlijk het risico op uitglijden en dus ook het risico op letsel. Dit is vooral belangrijk voor ouderen en mensen met een verminderde mobiliteit. Het geeft gemoedsrust bij het betreden van gladde oppervlakken. Daarnaast zijn deze antislipoplossingen duurzaam en weerbestendig. Ze zijn bestand tegen regen, vorst en andere extreme weersomstandigheden, waardoor ze lang meegaan zonder dat ze hun effectiviteit verliezen. Dit maakt ze ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Bovendien zijn deze antislipproducten eenvoudig te installeren en te onderhouden. Met de juiste materialen kunt u ze moeiteloos zelf plaatsen. Daarnaast vereisen ze minimaal onderhoud om hun optimale prestaties te behouden. De vereiste materialen om de producten zelf te plaatsen kunt u uiteraard ook bij ons kopen. 

Maar waarom zou u kiezen voor onze antislip R13 granulaat matten en vlonderstrips? Ten eerste zijn onze antislipproducten van hoge kwaliteit en voldoen ze aan de strengste veiligheidsnormen. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens de R13 norm, wat betekent dat ze een uitstekende slipweerstand bieden, zelfs in natte omstandigheden.

Ons assortiment

Daarnaast hebben wij een ruim assortiment aan maten en kleuren om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu een kleine oppervlakte wilt bedekken of een groter project hebt, wij hebben de juiste oplossing voor u. In totaal hebben we dertien verschillende kleuren granulaat matten in ons assortiment. Van Antraciet (meest gekozen kleur door onze klanten) tot Rood (vaak toegepast in sneeuwgebieden of bij restaurants en hotels) en Zand. Voor ieder wat wils. Bij het zoeken naar antislipoplossingen is het belangrijk om te investeren in kwaliteitsproducten die lang meegaan en uw veiligheid waarborgen. Onze antislip R13 granulaat matten en vlonderstrips voldoen aan deze criteria en kunnen u helpen om uw buitenterrein veiliger te maken.

Dus, als u op zoek bent naar effectieve oplossingen tegen gladheid veroorzaakt door nachtvorst en regen, overweeg dan onze antislip R13 granulaat matten en vlonderstrips. Bescherm uzelf, uw gezin en uw gasten tegen ongelukken en geniet van een zorgeloze ervaring bij het betreden van gladde oppervlakken. Veiligheid staat voorop! Bent u geïnteresseerd geraakt in ons antislip assortiment? Neem dan hier een kijkje: antislip.