Uncategorized

Oktober: De maand van wonen en inspiratie

bos herfst

Oktober: De gezelligheid van de herfst

De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden korter – het is duidelijk dat het weer herfst is. Oktober is echter meer dan alleen maar een overgangsmaand naar de koudere maanden. Het is ook de maand waarin we ons laten inspireren en de aandacht vestigen op ons huis en interieur, want oktober staat bekend als de Woonmaand. Oktober brengt een warme en gezellige sfeer met zich mee. De temperaturen buiten beginnen te dalen, wat betekent dat we ons weer naar binnen keren en ons nestelen in onze huizen. De herfst staat bekend om zijn warme kleurenpalet van rood, oranje en bruin, wat perfect is om je huis een gezellige uitstraling te geven. Tijd om die dekens en kussens uit de kast te halen en je woonkamer om te toveren tot een knusse oase.

Inspiratie opdoen

Oktober is ook de maand waarin veel mensen inspiratie opdoen voor grotere woonprojecten. Of je nu nadenkt over een keukenrenovatie, het opknappen van de badkamer of het herinrichten van je slaapkamer, dit is het moment om ideeën te verzamelen. Je kunt tijdschriften lezen, online websites bezoeken of zelfs woonbeurzen bijwonen om nieuwe trends en stijlen te ontdekken.

Milieubewustzijn

Tenslotte is oktober een goede maand om na te denken over duurzaam wonen. Met de toenemende aandacht voor milieubewustzijn is het belangrijk om na te denken over hoe je je huis milieuvriendelijker kunt maken. Overweeg de aanschaf van milieuvriendelijke interieurproducten, het gebruik van energiezuinige apparaten, investeer in isolatie en denk aan het verminderen van afval in huis.

Enkele grote woontrends

Er spelen altijd wel meerdere trends. Hieronder lichten we even kort drie grote trends uit.

– Kleurenexplosie

Van rijke juweeltinten zoals smaragdgroen en diepblauw tot levendige aardetinten zoals terracotta en oker geel; kleurrijke accenten zullen een speelse en levendige sfeer creëren in huis. Ook bij Qpro hebben we kleurrijke producten in ons assortiment. Zo bieden we onze matten naast de standaard zwarte kleur aan in een breed scala aan kleuren en patronen. Persoonlijke favorieten van de auteur zijn The Matrix (vernoemd naar de filmreeks) en Blue Lagoon.

Daarnaast hebben we akoestische panelen in 28 verschillende kleuren. Grote kans dat daar een mooie kleur voor je tussen zit. Of doe een heel klein beetje gek met lichtbruine vlonderstrips of gouden vloerprofielen.

– Lambrisering

Lambrisering werd jarenlang als ouderwets beschouwd, maar is bezig met een comeback. Een lambrisering is een wandbetimmering die in de regel bestaat uit paneelwerk, aangebracht tegen het onderste gedeelte van een binnenmuur of wand. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Het geeft je interieur een esthetische boost, beschermt je muren en zorgt voor geluidsreductie.

Neem een kijkje op onze wandbescherming afdeling en creëer je eigen lambrisering. Met onze akoestische panelen en muurstootlijsten kunnen er mooie en creatieve combinaties gemaakt worden.

– Duurzaam

Duurzaamheid, milieu en het klimaat. Je hoort er steeds meer over. Het zijn tenslotte belangrijke onderwerpen. Gelukkig hebben wij hierin een positieve bijdrage. Onze producten hebben een lange levensduur, bestaan grotendeels uit gerecycled materiaal, kunnen aan het einde van de levenscyclus gerecycled worden en zijn op klimaatvriendelijke wijze geproduceerd.